Ontspan Minimaal 5 Min Per Dag

Tip 14: Ontspan Minimaal 5 Min Per Dag en Geef Je Lichaam en Geest Minimaal 1 Dag Per Week Rust

Ontspan Minimaal 5 Min Per Dag en Geef Je Lichaam en Geest Minimaal 1 Dag Per Week Rust:We zijn niet gemaakt om 7 dagen per week te werken. Net als ons slaapschema volgt ons lichaam een werkschema waarvan we ons bewust moeten zijn. Als we geen tijd nemen om te rusten, kunnen er negatieve gezondheidsvoordelen zijn, zoals depressie, burn-out en gewichtstoename.

Ontspan Minimaal 5 Min Per Dag

Daarom is het zo belangrijk om je lichaam de tijd te geven om te ontspannen.

Ik gebruik graag elke dag een meditatie-app gedurende 5 minuten, waarbij ik gewoon op de grond lig en ontspan. Elke zaterdag maak ik tijd voor mezelf en werk ik. Ik probeer tijd door te brengen met familie of vrienden om me op te vrolijken.

Ontspan Minimaal 5 Min Per Dag

Van rust is aangetoond dat het de cardiovasculaire gezondheid verbetert en de bloeddruk en cortisolspiegels verlaagt. Vooral vakantie blijkt ook het risico op hartaandoeningen te verminderen en de levensduur te verlengen.

Ontspan Minimaal 5 Min Per Dag

Hoewel velen van ons zich schuldig, ongemakkelijk of nerveus voelen om vrijaf te nemen, kunnen we niet doorgaan met overwerken. Het is deze constante go-go-go-houding die leidt tot burn-out wanneer ons lichaam gewoon niet meer kan.

Prioriteit geven aan rust- en vakantietijd voordat je een burn-out krijgt, is van cruciaal belang om je beste werk te doen en een gezond leven te leiden.

Volg mij op Instagram voor meer snelle tips!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top