Meester Over Je Gedachten

Meester Over Je Gedachten

Quote:

“Er is slecht een weg naar geluk en dat is op te houden met je zorgen maken over dingen waar je geen invloed op hebt.”

Epictetus

Hoe kan iemand zijn gedachten beheersen?

Er is geen gemakkelijke of vaste manier om dit te doen, maar er zijn veel tips en trucs om je op weg te helpen op weg naar verbetering!

Een van deze tips is afkomstig van auteur Stephen Covey (7 Habits of Highly Effective People).

Stephen Covey heeft jaren geleden de cirkel van invloed en betrokkenheid bedacht. Eigenlijk komt het hier op neer; Door actief te zijn (positieve energie) vergroot je je cirkel van invloed.

Cirkel van Invloed en Cirkel van Betrokkenheid

Volgens Covey heeft de manier waarop je je energie projecteert (negatief of positief), invloed op hoe je cirkel van invloed groeit.

Dus hoe meer positieve energie je project heeft, hoe groter je cirkel wordt en hoe gemakkelijker positief denken/energie wordt geproduceerd!

Maar voordat je kunt beginnen, moet je eerst kijken waar je negatieve energie vandaan kan komen.

Soms moet je domweg afwachten en loslaten. Maar soms zit je leven ook gewoon te vol. Dan is het wijs om even een stapje terug te doen en te kijken naar je leven, wat kan anders, hoe kan je productiever omgaan met je tijd.

Wie kan je vragen om hulp, kan je tijdelijk minder werken?

 

Veel mensen voelen zich vaak overweldigd door het extra werk dat ze in huis en in het algemeen buiten hun werk moeten doen. Dat kan zelfs werken aan zichzelf zijn!

Daarom worden er schoonmaaksters ingehuurd of huur je een accountant in om je te helpen met financiën. Het is ook de reden waarom het zo voordelig is om een personal trainer te krijgen – omdat het krijgen van een personal trainer de extra gedachte en zorgen wegneemt over wat je die dag voor je training gaat doen!

Kijk eerst naar de allerbelangrijkste dingen zoals je gezondheid, familie en passies. Daarna komt je baan en je huis en daarna alle overige dingen.

Maar vergeet niet te genieten en hanteer de 80-20 regel. 80 procent gezond en 20 procent genieten!

Maar hoe kan dit mij helpen mijn gedachten onder de knie te krijgen?

 
Er wordt gezegd dat er drie positieve gedachten nodig zijn om een negatieve gedachte af te buigen…

Wanneer stress en gevoelens van overweldiging zijn weggenomen, kun je de goede kanten van het leven gaan inzien.

En hoe meer je oefent, hoe natuurlijker en gemakkelijker het zal zijn om positieve energie te projecteren!

Tip:

Houd je gedachten in de gaten en probeer elke keer dat je een negatieve gedachte heeft, aan twee of drie positieve gedachten te denken!
 

Bijvoorbeeld:

Als je op weg naar je werk in de regen wordt betrapt en je denkt: “Dit is het slechtste weer ter wereld, ik ben zo boos”

Je kunt je negatieve gedachte tegengaan met “Maar ik kan vandaag tenminste fietsen omdat mijn lichaam voor mij werkt! En ik heb veel geluk dat ik mijn baan heb, want dan kan ik genieten van de kleine dingen zoals buiten het werk!

 
 

Meester Over Je Gedachten

Samengevat:

1. Door je cirkel van invloed uit te breiden, kunt je je gedachten onder de knie krijgen door je positieve denken te vergroten.

2. Positief denken is niet altijd gemakkelijk, maar door kleine veranderingen in je leven aan te brengen, zal het langzaamaan vanzelfsprekend worden om postitief te denken.

3. Als je een negatieve gedachte hebt, probeer die dan te weerleggen met drie positieve gedachten!

God, grant me the serenity to accept the things i cannot change, courage to change the things i can, and wisdom to know the differenceReinhold Nieubuhr

 
 

Aarzel niet om contact op te nemen! 
Jouw gegevens uit het contactformulier worden enkel gebruikt om je vraag te beantwoorden of om te voldoen aan je verzoek.

Meer informatie vind je in de privacyverklaring.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Scroll naar top