Liefde

Liefde en van Jezelf Houden

Quote: 

“Behandel jezelf zoals een liefdevolle moeder onvoorwaardelijk van haar kind houdt en haar verzorgt, dan gaat het leven een stuk makkelijker.” 

– Mirjam Koornneef

 Houd eerst van jezelf en dan valt de rest vanzelf op zijn plek.” 

– Lucille Ball

 Ervaringsverhalen 

Toen ik een kind was, werd ik gepest omdat ik dik was. Achteraf gezien heeft dit vergaande gevolgen gehad voor mijn ontwikkeling mede als gevolg van een slecht zelfbeeld. Ik voelde mij nergens bij horen, voelde mij dik, dom en lelijk. Als je als kind opgroeit met negatieve gedachten over jezelf, zorgt dit ervoor dat je negen van de tien keer opgroeit met minderwaardigheidsgevoelens en dat je je geluk, liefde en zelfvertrouwen gaat halen uit andere zaken. Toch ligt het heel erg aan iemands karakter en omgeving, hoe hij of zij zich ontwikkelt in zijn of haar verdere leven.  

Het is eigenlijk pas sinds de laatste jaren dat ik mezelf veel meer op de eerste plaats ben gaan zetten en goed voor mezelf wil zorgen. Ik heb maar 1 leven en maar 1 lichaam. Voor ongeveer de helft ben je zelf verantwoordelijk voor hoe gezond oud je wordt.  

Liefde en van Jezelf Houden

TIP: 

 Bedenk bij alles en wie er op je pad komt:  

Wat wil ik?  

Wat is gezond en goed voor mij?  

Wie en wat geeft mij energie? 

Ik heb gemerkt dat als ik deze methode hanteer, dat ik heel veel energie heb en tijd over heb om leuke dingen te ondernemen en ook om voor andere mensen klaar te kunnen staan. Dit heeft er wel voor gezorgd dat ik bepaalde vriendschappen heb afgesloten en dat ik een paar keer per week actief sport en niet meer iedere dag. En ik probeer mezelf voor te houden dat als alles wat ik doe een ruime voldoende is. Dat is ook prima….. 

Liefde en van jezelf houden: niet perfect is ook goed

Als je meet weten, je kunt heir een goed boek vinden over eigenliefde.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Scroll naar top