Tip 10: Denk Positief

Denk Positief: Ten eerste is positief denken een gewoonte. Het is niet iets dat voor mensen vanzelfsprekend is. Het vergt oefening en geduld om een ​​positieve mindset volledig te in je leven toe te passen. Het vergt een kwestie van training en tijd. Voor sommige mensen is het gemakkelijker om hun kijk op dingen te veranderen dan voor anderen.

Denk Positief

Positief denken hangt echt af van je opvoeding, hoe je je leven ervaart en hoe gemotiveerd je bent om veranderingen aan te brengen.

Voor sommige mensen is het veranderen van hun manier van denken moeilijker dan het veranderen van hun eetgewoonten of trainingsroutine.

Als je bent opgegroeid in een negatief gezin, zul je ook merken dat je negatief denkt. Hoe we denken is een gewoonte. Gelukkig kunnen gewoonten worden doorbroken en kun je jezelf leren positiever te denken!

Denk Positief

De eenvoudigste manier om je reis naar een positieve mindset te beginnen, is door opnieuw in te kaderen. Reframing is een term die wordt gebruikt om je hersenen op een andere manier over dingen te laten nadenken. Dus in plaats van ‘Ik moet trainen’, zou je het herformuleren tot iets positiefs zoals ‘Ik ga trainen’. Of “ik moet gezond eten” tot “ik mag gezond eten”.

Denk Positief

Niet iedereen kan zich een gezonde levensstijl veroorloven, dus als je zoiets doet als gezond eten, is dat eigenlijk iets om dankbaar voor te zijn. Na veel oefenen zal reframing vanzelf komen. Maar als je met de reframing-methode begint, zal het moeilijker zijn.

Mijn tip is: elke keer dat je een negatieve gedachte hebt, vraag je je af “Hoe kan ik dit herformuleren?”. In het begin zal het vervelend zijn, maar al snel ga je het onbewust doen!

Denk Positief!

Volg mij op Instagram voor meer snelle tips!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top