Tip 1: Drink Elke Dag Koelwater

Koelwater drinken zodra je wakker wordt, is een goede manier om je lichaam weer aan te vullen met hey vocht wat je lichaam het nodig heeft om goed te functioneren. We vergeten vaak overdag zoveel water te drinken als we zouden moeten, dus door bij het wakker worden een groot glas water te drinken, bepaal je het tempo voor de rest van de dag.

Wat Gebeurt er als je Niet Genoeg Koelwater Drinkt?

Als je niet de hoeveelheid water drinkt die je lichaam nodig heeft, kan dit leiden tot uitdroging, wat verschillende negatieve gevolgen heeft, waaronder:

  • Duizeligheid
  • Verwarring
  • Vermoeidheid
  • Urineweginfectie
  • Nierstenen

Het voorkomen van uitdroging is eenvoudig en het aanvullen van je lichaam met vocht zodra je wakker wordt, is een cruciaal onderdeel hiervan.

Koelwater

Omdat je hersenen zoveel water bevatten, is het ’s morgens vroeg water drinken nuttig als het gaat om het behouden van optimale alertheid en hersenactiviteit. Wanneer je hersenen proberen te werken met onvoldoende brandstof, kun je je uitgeput voelen, wat mogelijk leidt tot een laag energieverbruik en een verminderde cognitieve functie.

Wanneer je je lichaam ’s ochtends als eerste hydrateert, bereidt je het voor om het voedsel dat je eet efficiënter te metaboliseren en af te breken, waardoor je cellen (en jezelf) productiever worden. Dit betekent dat de koolhydraten en eiwitten die je gedurende de dag eet, op de juiste manier worden gemetaboliseerd door het koelwater dat je drinkt en vervolgens naar je organen worden gevoerd om ze op hun best te laten functioneren.

Hoe Je Meer Water Kun Drinken

Dus hoe kun je meer water drinken?

Enkele geweldige “How To’s” zijn:
1. Zorg dat je altijd een waterflas bij je heeft
2. Stel een doel voor je om meer water te drinken (4-5 flessen per dag)
3. Eet je water! Dat klopt! Er zijn veel goede voedingsmiddelen die bijvoorbeeld veel water bevatten (watermeloen, komkommer, selderij, sla enz.)

Water helpt je lichaam te functioneren, en helpt ook om je huid schoon te maken, geeft je meer energie.

Na 1 maand ziet je resultaat. Controleer je handen en lippen om te zien of ze minder droog zijn. Kijk naar je gezicht om te zien of vlekken beginnen te verdwijnen. Beoordeel de algehele glans van je haar en huid. Het kan zijn dat je merkt dat je zich ’s ochtends minder moe voelt en meer energie heeft om je overdag te ondersteunen.

Download ons gratis e-book voor meer informatie of nog meer leuke tips!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top