9 redenen om small
group mee te doen

Wist je dat je met sporten endorfines aanmaakt? Dit is goed voor je geluksgevoel en je ontlaadt er ook nog eens bij. Na de training voel je je vaak opgelucht, blij, relaxed en je bent echt letterlijk ontstresst.

Door te bewegen, gaat je balans beter, maar ook worden er herstelprocessen in je lichaam en je hersenen in gang gezet. Fysieke inspanning zorgt ervoor dat er in je hersenen en met name in de hippocampus waar je geheugen zit, nieuwe cellen worden aangemaakt.

Door te sporten stimuleer je alle spieren en je darmpyristaltiek. Ook verbrand je je eten van de dag sneller. Alles verloopt dus vlotter en beter.

Fysieke inspanning triggert ook je creatieve brein. Bewegen zorgt ervoor dat je hersenen flexibeler worden in het zoeken van creatieve oplossingen.

Door buiten te zijn, versterk je niet alleen je spieren, maar ook je botten. Bovendien maak je door het zonlicht vitamine d aan. Daarnaast belast je je lichaam met je eigen gewicht (en soms met andere gewichten, dumbels en kettlebells), wat een positief effect heeft op de stevigheid van je botten.

Vaak zorgt sporten, bootcamp en personal training ervoor dat je lekkerder in je vel komt te zitten, strakker wordt en meer zelfvertrouwen krijgt. Dat werkt door in je hele leven.

Personal training, small group en boksen, zorgt ervoor dat je stresshormonen afgevoerd worden uit je lichaam. Je voelt je na de training vaak meer ontspannen en lichter.

Door intensief te bewegen verbetert je bloedcirculatie met positieve effecten op je huid. Daarnaast functioneert je eigen zweet is als een soort diepreiniger voor je huid. Door te transpireren duwt het vocht als het ware al het opgehoopte vuil en afvalstoffen uit je poriën naar buiten. Na die welverdiende after-training douche ben je niet alleen weer fris, maar heb je jezelf door te zweten ook van binnenuit gereinigd.

Doordat je door het sporten een getraind hart krijgt, wordt er meer zuurstof naar de cellen van je lichaam gebracht. In principe kan dat je leven met enkele jaren verlengen.

Ben Je Klaar om mee te doen?

Neem vandaag nog contact op met Mirjam

Bootcampen
Scroll naar boven
Scroll naar top